Over ons

De koffie staat altijd klaar

Dafina is meer dan een winkel met prachtige planten en bloemen met een lange levensduur. De eigenaren Cris en Zaim hebben niet alleen hart voor de zaak, zij hebben hart voor mensen. Bij Dafina ben je te gast. Welkom. Met je verhaal, met wat je zoekt. ‘Wat kunnen we voor je doen?’ Tijdens het struinen door de winkel, kan je op je gemak een kopje koffie drinken en een praatje maken. Zaim zit vol verhalen en vertelt vol passie en trots over het aanbod. Cris is een luisterend oor en maakt met creativiteit en liefde uw boeket. Neem plaats op de comfortabele bank met schapenvacht terwijl je wacht. Ook de kinderen helpen regelmatig mee in de zaak: zoons en dochter Dafina. ‘Dafina’ betekent laurierblad. Door de altijd groene bladeren staat laurier sinds de Klassieke oudheid symbool voor overwinning, eeuwig leven en eeuwige vriendschap.

Samen duurzaam ondernemen in Ermelo

De Ermeloërs Cris en Zaim hadden al langer de wens om samen te gaan ondernemen. Uiteenlopende ideeën passeerden de revue, van chocolaterie tot restaurant. Tijdens een vakantie in het geboorteland van Zaim, Kosovo, waren ze op zoek naar een bloemenzaak. Zonder succes. Deze zoektocht plantte een zaadje bij Cris en Zaim, beiden natuurliefhebbers, groene vingers en altijd al in de weer met tuinieren, kweken en stekken. ‘Waarom beginnen we hier zelf geen bloemenzaak?’ Ze gingen ermee aan de slag. Toen alles bijna rond was, zeiden de kinderen onverbiddelijk ‘neen.’ Tja.

Samen ondernemen in eigen dorp! Vanuit hun hart voor bloemen en planten. ‘Planten en bloemen geven leven en maken blij,’ zo vertellen Cris en Zaim je met een stralende lach. Naast het toevoegen van geur, kleur en groen aan de wereld willen ze zo duurzaam mogelijk ondernemen, met groene stroom en natuurlijke materialen. ‘We willen goed voor de aarde zorgen en daarmee voor toekomstige generaties. We hebben samen de aarde vervuild en willen haar ook graag een beetje opruimen’.

Passie voor de beste kwaliteit

Zaim werkte jarenlang in de auto industrie bij Mercedes, waar hij verantwoordelijk was voor de kwaliteitscontrole. Het samen ondernemen met zijn vrouw en het werken met planten en bloemen geeft veel meer voldoening. En zijn voorliefde voor kwaliteit, nauwkeurigheid en precisie kan hij ook nu volop kwijt. Zijn passie reikt verder dan de klant naar huis laten gaan met de mooiste en sterkste bloemen en planten. ‘Ik wil mensen leren hoe ze zélf kwaliteit kunnen herkennen.’ Enthousiast laat hij klanten ruiken aan bloemen, en wijst ze op details die veel vertellen. Zoals bijvoorbeeld de kleur en de grootte van het hart van de Gerbera. Je loopt sowieso verrijkt de winkel uit.

Cris en Zaim zijn zoals hun bloemen en planten: een levendige aanwezigheid die je dag opfleuren.